stuzzichini burro e salmone |
tagliatelle panna e salmone |
Előételként egyfajta bruschetta variációt készítettem vajjal és füstölt lazaccal - amellett, hogy finom és fokozza a vágyakat - még szépít is (ahogy arról már korábban írtam nektek: http://marcoincucina.blogspot.com/2012/01/omega-3-rich-meal.html).
Ha már hal és ha már lazac, egy tejszínes tésztával folytatnám az ízfokozást, ami lágyan illeszkedik a lazac karakteres ízéhez. A tagliatelle kitűnő választásnak tűnik könnyed állaga és formája miatt - ízlés szerint a petrezselyem nem csupán dekoráció lehet. A tejszínes szószhoz egyébként van, aki fokhagymát is hozzáad, bár ez nem jellemző ránk, olaszokra, de persze minden ízlés kérdése (ma este nem javasolnám a fokhagymát, legyünk kíméletesek partnerünkkel szemben).
Jó étvágyat és kellemes estét nektek!
Marco
As today everything is focusing around the celebration of love, and we are bombed with heart shaped things (this one I tried to skip), I decided to continue this day with some aphrodisiac meals to spice up your night. As apperitive I offer you a type of bruschetta with smoked salmon and butter - and continue with a light pasta. Tagliatelle seems the right choice for salmon with white sauce and as you know salmon is not only healthy but can make you literally pretty (check previous post: http://marcoincucina.blogspot.com/2012/01/omega-3-rich-meal.html) what else could be the best meal for such a lovely evening? Some people prefer to add parsley not only as decoration, but it depends really on personal taste (just as garlic, but that I would rather miss tonight, be gentle with your partner)
Buon appetito a tutti & have a pleasant evening
Marco
No comments:
Post a Comment