Saturday 4 February 2012

Chiacchiere avagy induljon a karnevál // Chiacchiere or let the carnival begin!


chiacchiere
 Február egyenlő karnevál - sokak képzeletében egyből Velence jelenik meg, ami a leghíresebb, de februárban egész Olaszország a karnevál lázában ég. Országszerte színpompába öltöznek a városok, és jöhet a fieszta!
Ma esti bejegyzésem főszereplője a chiacchiere aminek régiónként változik az elnevezése és némiképp az összetétele. Magyarul a csörögefánk vagy herőce (tudom, a magyarok is sokféleképpen hívják) áll ehhez az édességhez a legközelebb, hiszen az alapanyagok is megegyeznek.
A képen kicsit ijesztően néz ki, ez a bolti változat amit ma vettem - biztosíthatlak titeket, hogy az íze kárpótol a kesze-kusza látványvilágért.
Mit szólnátok ahhoz a forró, gőzölgő capuccinóhoz, amit korábban ígértem? Tökéletesen illik a mai édesség mellé, megyek is, megfőzöm a kávét!

Üdv mindenkinek a hideg Milánóból
Marco

February is equal with carnival season - many people associate with Venice immediately as that is the most famous one but there are carnivals all over Italy - the whole country dress up in colour and the fiesta starts.
The chiacchiere has various names depending on the region - it is something similar to Hungarian donuts, same ingredients.
It looks a bit scary on the picture, I bought it today and I can assure you the taste is fantastic!
How about that hot capuccino which I promised earlier? It will suit the sweet perfectly, so I go and prepare the coffee!

Regards from cold Milan,
Marco

No comments:

Post a Comment