Saturday, 4 February 2012

Bresaola, az észak-olasz sonkaremek // Bresaola, the north-Italian ham masterpiece

bresaola

Elkészült a remekmű – be kell valljam, olasz otthonomban azért egyszerűbben beszerezhető minden alapanyag és kihasználva itáliai kiruccanásomat, bemutatom Nektek a bresaolát. Ez egy klasszikus szárított marhasonka, ami szülőföldemről, Lombardiából (észak-Olaszország) származik – és gyakran összekeverik a carpaccio-val (ami ugye nyers marhahúsból készül).
 Hogy ilyen gyönyörű mélybordó (szinte már lilás) legyen, 2-3 hónapig érlelik majd a tányéron előételként végzi. Hidegen tálaljuk, némi salátával, parmezánnal, olivaolajjal és ízlés szerint balzsamecettel - amint a képen láthatjátok, én felturbózom némi szénhidráttal is. 
Többen érdeklődtetek (ami nagyon jól esett), Milánóban nem havazik, csak az átlagoshoz képest elég hideg van – nektek kitartást a hóhoz, jótanács: egy forró capuccino és..... ami mellé jár még, azt később tudjátok meg, feltöltöm még ma este!

Addig is üdv Milánóból
Marco

I finished with this masterpiece – must admit, here in Italy it is a bit easier to get the right ingredients so I make use of my short vacation and I introduce you the bresaola. This is a classical dried salted beef ham, originally from my homeland, Lombardia (north-Italy) and frequently mix up with carpaccio (which is made of raw beef).
To become this beautiful dark red (almost purple) they age it for 2-3 months and it finishes on our plate as appetizer usually. We always serve it cold with some salad, parmesan, olive oil and if you like with some balsamic vinegar - as you can see on the picture, I boost it with some carbohydrates.
Many of you were asking (which felt good) about the situation in Milan, here we have no snow but real cold compared to usual temperature  - I wish you energy for the snow and some advice: take a hot capuccino and..... what else? I will share it later tonight!

Until then regards from Milan
Marco

No comments:

Post a Comment