Sunday, 5 February 2012

Bolognai kicsit másképp // Bolognese in a different way

Bolognese with green pea
Kedves konyhalátogatók - ma az általatok jól ismert bolognai egy változatát készítettem édesanyám konyhájában.
A bolognait mindenki spaghettivel eszi Magyarországon, bár nekünk olaszoknak ez a szósz nem tésztafüggő - ma este pennével készítettem el ezt a darált húsos szószt. Amit pluszban hozzáadtam, az a borsó volt, szerintem tökéletesen illeszkedik a szósz ízvilágába.
Apropó tészta - tudtátok, hogy eredetileg (és leggyakrabban) tagliatelle tésztához készítették ezt a fajta ragut? Igazság szerint mi nem is szoktuk spaghettivel enni, mert a nagyobb/szélesebb tészta jobban összefogja és megtartja a ragut (láttam, hogy Magyarországon folyósabb, paradicsomszószosabb az állaga).
Érdemes egyszer egy jobb olasz étteremben megkóstolnotok, vagy ha meghívtok a ti konyhátokba, szívesen megfőzöm én is nektek, kíváncsi lennék, melyik ízlik jobban a "zsűrinek".

Üdv Milánóból, jó étvágyat a vacsihoz!
Marco

Dear cucina visitors - tonight I prepared a well-known pasta in my mother's kitchen. People in Hungary eat bolognese with spaghetti, though we, Italians like it with every type of pasta. I prepared it tonight with penne and I added green pea to the ragu which fits the taste perfectly.
By the way, pasta - did you know that originally (and most commonly) this ragu was made for tagliatelle pasta? Honestly we rarely eat it with spaghetti as the wider/bigger pasta holds the ragu better (I saw in Hungary that the sauce is more liquid with more tomato sauce).
It is worth to try it in a better Italian restaurant or if you invite me to your kitchen, I cook it for you with pleasure - I would be curious which version of pasta you prefer.

Regards from Milan, buon appetito for the dinner!
Marco

No comments:

Post a Comment