Wednesday 1 February 2012

Ez tuti feldob, avagy a tiramisu titka // This will pop you up, the secret of tiramisu

tiramisu
Mára egy rendkívül népszerű olasz desszerttel készültem (bár a népszerűség inkább Olaszországon kívülre igaz, ugyanis bár minden külföldi azt gondolja, ez a leggyakrabban fogyasztott édességünk, a valóság nem teljesen ez).
Elkészítését tekintve a tiramisu rém egyszerű desszert, a titka a részletekben, egészen pontosan az alapanyagokban rejlik.
Röviden összefoglalva az alábbi tanácsot tudom adni: ne sajnáljuk ki a jó minőségű mascarpone-t, a hozzáadott kávé ne nescafé legyen, a babapiskótát ne próbáljuk meg helyettesíteni tégla-keménységű és fűrészpor-ízű bolti piskótával - és már jó úton is haladunk affelé, hogy valóságos ízorgia alakuljon ki a szánkban.
Tudtátok, hogy a tiramisu szó azt jelenti "dobj fel", melynek egy átvitten értelmezett verziója a desszert afrodiziákum hatására utal? Egy biztos, én az első kanál után elaléltam délután, annyira mennyei volt!

Jó étvágyat & ciao a tutti!
Marco

I prepared a very popular dessert for you (however it is rather popular for foreigners and not the most popular one in Italy) which is really easy to prepare but its secret lays in the ingredients. To summarize it briefly, as always, choose the best possible materials to mix together: not nescafé or cheap sponge-cake and I can assure you the good final result.
Did you know that the word tiramisu means "pop me up" which has a reference to the fact that this dessert is a kind of afrodisiac? One thing is for sure, I had a taste-orgasm after the first bite this afternoon!

Buon appetito & ciao a tutti!
Marco

No comments:

Post a Comment