Friday 27 January 2012

Castellane tészta zöldséges szósszal // Castellane pasta with vegetable ragu


Castellane with vegetable ragu
 És íme az első bejegyzés, amin anyanyelveteken szólok Hozzátok, kedves Olvasóim! Mivel többen kértétek, legyek érthetőbb, én ez alatt a magyar nyelvre asszociáltam. Persze némi segítséggel, de íme az első magyar nyelvű bejegyzésem.

Ma este valami gyorsan elkészíthető első fogással kedveskedek nektek: annyira mókásak ezek a kagyló formájú tészták (olaszul castellane a neve), gondoltam tökéletesen illik majd rájuk egy könnyed paradicsom-alapú szósz. A zöldségek fontosságát nem győzöm hangsúlyozni (persze tudom, a magyarok sokszor húst hússal esznek, de felcsillan a szemem a saláták láttán és bízzatok bennem, jó szolgálatotokra lesznek!) így ebbe a könnyed raguba is beleraktam mindenféle zöldséget (na meg a szívemet, hisz anélkül lehet ugyan főzni, de nem érdemes), név szerint is cukkinit, kaliforniai paprikát (aranyló sárgát, ami néha kikandikál a piros szószból) és padlizsánt. A szósz is természetesen saját készítésű, ezúttal koktélparadicsomokat kényszerítettem eme nemes halálra :) A sajtrajongók természetesen meghinthetik parmezánnal, tökéletesen illik az ízvilágához!

Jó étvágyat és "ciaosztok"!
Marco
----------------------------------------------------------------------------------------------------
And here is my first Hungarian post as many of you requested to be more clear - I will now only summarize shortly in English: tonight I chose an easy&fast preparation first meal, this funny shell shape pasta (called castellane in Italian) which harmonize perfectly with this tomatoe base ragu (of course, sauce is also made by me). Vegetables are crucial, I can not emphesize enough (though I know Hungarians love meats a lot) so I added zucchini, californian paprika and eggplants. If you wish, add some parmesan on the top, it suits the pasta perfectly!

Ciao a tutti & buon appetito!
Marco

No comments:

Post a Comment