Wednesday, 23 May 2012

Crema di peperoni, a természetes immunerősítés // Crema di peperoni, the natural immune system weapon


crema di peperoni con pane tostato
 Ebben az esős, májusi időben egyre többen megfázásos tüneteket produkálnak körülöttem, ami nem csoda, hisz ilyenkor a legkönnyebb megfázni: az ember fia/lánya reggel még vacog, de készülve a délutáni napsütésre simán elindulunk papucsban/szandálban, hisz "ahhh, úgyis meleg lesz ma". Aztán meg nem győzzük szedni a C vitamint, az immunerősítő bogyókat, mikor egy sokkal kézenfekvőbb és egészségesebb "gyógyszer" ott hever a szemünk előtt: a kaliforniai paprika.

pennoni con crema di peperoni

A crema di peperoni egy roppant egyszerű és gyorsan elkészíthető előétel - tésztával házasítva pedig főételként is megállja a helyét. A grillezett paprika szeleteket megszabadítjuk a héjától, az erektől, magoktól majd ricottával, oliva olajjal és csipetnyi sóval na és persze egy botmixer segítségével selymes-pépes krémmé keverjük. Fontos, hogy a paprika héja ne maradjon benne a krémben, mert attól keserűvé válna. A "nyúzás" folyamatát egyszerűbbé tehetjük, ha a sütőből kivéve papírzacskóba zárjuk és pár percet ebben a szaunában hagyjuk, ezután könnyebb lesz a tisztítása.
A kaliforniai paprika magas C vitamin tartalma mellett koleszterincsökkentő hatásáról is ismert, így fogyasszátok bátran!

Buon appetito a tutti!
Ciao,
Marco

In this rainy May weather I noticed more and more people around me with typical symptoms of cold which is not a surprise as it is so easy to catch it: in the morning you still get frozen but in the hope of afternoon sun you wear only sandals and then you get sick. Instead of artificial immune system pills use the most natural "pill": californian pepper.
The crema di peperoni is a very simple and easy-to-prepare antipasti - with pasta it can also serve as a main dish. After you grill the peppers, take off their skin and with a hand mixer make a silky-smooth cream, adding ricotta, olive oil and a little salt. To clean the pepper is really easy (and a must as it makes the taste sour) if you put the grilled pepper into a paper bag and wait couple of minutes.
Californian pepper is well-known for its high C vitamin and serves to decrease cholesterol so eat it often!

Buon appetito a tutti!
Ciao,
Marco

No comments:

Post a Comment